Sarah Lamote, beleidsmedewerker klimaat, 11.11.11.

België weigert te betalen voor het klimaat. In een land waar meer dan 380.000 mensen op straat kwamen voor Sing For The Climate, betaalt België zonder verpinken niet mee aan een oplossing.

Dé ziekte van de laatste jaren onder de politici is duidelijk ‘klimaatmoeheid’. Compleet onbegrijpelijk en onverantwoord in de huidige situatie. Want wie ontkent vandaag de ernst van het probleem nog? En het ergst van allemaal: de oplossingen liggen voor onze neus.

Dat impliceerde ook Tony Blair in 2011 naar aanleiding van de klimaatonderhandelingen in Durban. Na weken van zware vredesgesprekken in het Midden-Oosten, was hij blij dat hij zich eindelijk kon bezighouden met een probleem dat relatief gemakkelijk op te lossen valt: de klimaatverandering. Ook volgens het International Panel of Climate Change, heeft de mens de technologie, de kennis en weten we welk beleid nodig is om de klimaatopwarming een halt toe te roepen. Met andere woorden: Het enigste waar nood aan is, is de politieke wil om beslissingen te nemen.
We hebben nood aan een Belgisch klimaatbeleid dat nieuw leven ingeblazen wordt. Waar internationale beloftes worden nagekomen en krachtdadige beslissingen worden genomen. Want eigenlijk is het simpel: Niets doen is geen optie. Dat zal ons op termijn alleen maar meer kosten, zowel financieel als in mensenlevens.

Lees hier de volledige nota: impuls#12 – Sarah Lamote – België betaalt niet voor klimaat

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie