Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Een impuls van hoop en perspectief, een impuls aan hervormingen en nieuwe ideeën voor een duurzame relance”. Deze inspirerende oproep kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Als afgevaardigd bestuurder van het GO!, onderwijs van de Vlaamse gemeenschap wens ik dan ook graag de rol van het onderwijs bij deze duurzame relance in de verf te zetten. De maatschappelijke relevantie van ons onderwijs kan immers niet genoeg benadrukt worden.

Ons onderwijs levert geen op maat gemaakte werknemers af aan de arbeidsmarkt, de opdracht van het onderwijs gaat immers veel verder dan jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. We moeten bijdragen tot de volledige ontplooiing van alle talenten van de leerlingen, zodat deze de nodige flexibiliteit hebben om mee te evolueren met de arbeidsmarkt. Maar ook de bedrijfswereld kan hier haar steentje bijdragen.

Onder meer via werkplekleren in beroepstechnische opleidingen, stages in bedrijven en een vlotte leerkrachtenstroom tussen onderwijs en bedrijven kunnen beide werelden dichter naar elkaar toegroeien, hun expertise uitwisselen en een echte meerwaarde betekenen voor elkaar.

 

Lees de volledige nota: Impuls#102 – Raymonda Verdyck – Onderwijs en arbeidsmarkt, een nauwe samenwerking

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie