Peter Garré, gedelegeerd bestuurder van BOPRO, een duurzame Gentse KMO die actief is in de vastgoed- en bouwsector.

In zijn speech ter gelegenheid van het coöperatieve bankendebat van 14 mei 2013, waar het initiatief tot de oprichting van NewB (die werkt aan de oprichting van een coöperatieve bank) werd voorgesteld, deed Peter Garré een aantal opmerkelijke voorstellen. Zo moeten we volgens hem af van de klassieke tegenstellingen Milieu(behoud) versus Economie (en groei) of Arbeid en Kapitaal. De toekomst ligt in het zoeken naar een oplossing waarin ons talent wordt ingezet om arbeid en kapitaal samen te laten werken aan een duurzame economie met respect voor de draagkracht van de aarde en de mensen die erop leven.

Hij pleit hierbij voor een breder debat over het verleggen van lasten naar consumptie en CO2-uitstoot, waardoor nieuwe economische impulsen mogelijk worden. Ook moeten volgens hem de inspanningen in innovatie meer gericht worden op een circulaire en koolstofarme economie.

Een uittreksel van zijn speech werd verwerkt tot de bijgevoegde impulsnota.

Lees de volledige nota: Impuls#74 – Peter Garré – Nieuwe economische impulsen via het verleggen van lasten naar consumptie en CO2-uistoot

Share →

Geef een reactie