Mieke Van Gramberen, Algemeen directeur Flanders Synergy.

De beste garantie om duurzame jobs in de industrie te creëren zal voortvloeien uit de mate waarin we erin slagen om het  bestaande industrieel weefsel te transformeren naar een duurzame, door waarden gedreven én innovatiegerichte economische tak.

Sommige “fabrieken van de toekomst” wijzen de weg. En wat zien we dan? Welnu, deze bedrijven innoveren en investeren op diverse terreinen tegelijkertijd onder meer door de toepassing van nieuwe technologieën, het organiseren in nieuwe waardenketens en netwerken, het investeren in duurzaamheid  enz.

Maar dit kan enkel als één noodzakelijke voorwaarde wordt ingelost: de “mens” dient centraal te staan als het kloppend hart van de industriële transformatie van bedrijven.

Een goed personeelsbeleid zal daarbij niet volstaan. Een belangrijke uitdaging ligt in het verkennen én implementeren van een vernieuwd organisatiebeleid binnen de industrie. Een organisatiebeleid waardoor mensen opnieuw zuurstof krijgen en de organisatie in haar geheel wint aan wendbaarheid.

 

Lees de volledige nota: Impuls#50 – Mieke Van Gramberen – De fabriek van de toekomst, mens staat centraal

Share →

One Response to Mieke Van Gramberen – De fabriek van de toekomst: mens staat centraal

  1. […] De beste garantie om duurzame jobs in de industrie te creëren zal voortvloeien uit de mate waarin we erin slagen om het bestaande industrieel weefsel te transformeren naar een duurzame, door waarden gedreven én innovatiegerichte economische tak.  […]

Geef een reactie